25. 05. 2016.
În perioada 30 mai - 5 iunie, Teatrul Tamási Áron vă aşteaptă la o Microstagiune cu 7 spectacole de referinţă produse în stagiunea 2015-2016, inclusiv oferte artistice ale Teatrului de Mişcare M Studio.
06. 05. 2016.
Teatrul Tamási Áron din Sfântu Gheorghe anunţă premiera spectacolului Liliom de Molnár Ferenc, în regia lui Bocsárdi László, care va avea loc marţi, 10 mai, ora 19.
02. 03. 2016.
Scriitorul, dramaturgul, scenaristul de filme, traducătorul şi graficianul maghiar András Forgách s-a născut la Budapesta în 1952, iar astăzi el este recunoscut drept un nume de referinţă în dramaturgia contemporană maghiară. Piesele sale au fost distinse cu prestigioase premii pentru lumea teatrală din Ungaria: Premiul Criticii (1992), Premiul Mari Jászai (2002), Premiul Attila József (2006), Premiul Milán Füst (2007), Tibor Déry (2007) şi Premiul Béla Balázs (2009).
21. 12. 2015.
Aproape toată Trupa lui Tamási Áron se află în febra repetiţiilor la comedia Burghezul gentilom de Molière, în regia lui Sarda Tagirovsky, pe care Teatrul maghiar din Sf. Gheorghe o va juca în seara de 31 decembrie, într-o reprezentaţie specială, de la ora 18, în Sala Mare. Aşadar, Teatrul Tamási Áron respectă tradiţia de a încheia anul cu un spectacol de Revelion care să nu se reducă la simplu divertisment, ci să le deschidă spectatorilor un spaţiu de joc unde veselia se amestecă cu melancolia şi cu privirea critică asupra lumii în care trăim. Tema parvenitismului din complexa satiră socială a lui Molière, Burghezul gentilom, este de o extremă actualitate, adaptarea textului este realizată cu un firesc nebun şi lasă în urmă un spectacol colorat, pentru toate vârstele, cu muzică live, dans, paradă de modă şi costume în stil science-fiction-baroc.
06. 12. 2015.
Kálmán Nagy Kopeczky – fondatorul şi conducătorul Teatrului de Păpuși ”Cimborák”/Prietenii din Sf. Gheorghe, regizor, actor păpuşar, actor al Trupei Tamási Áron – ne-a părăsit în anul 43 al vieţii sale.
23. 11. 2015.
Cu premiera din 15 noiembrie 2015, Julie kisasszony Tarkovszkij jelenetekkel / Miss Julie cu scene din Tarkovski, Teatrul Tamási Áron şi M Studio din Sfîntu Gheorghe pariază împreună pe un artist de numai 22 de ani, Botond Nagy. Este un pariu pe un tânăr regizor pentru care jocul de-a teatrul are sens doar cînd este gîndit poetic, ca o aventură în căutarea unei Zone magice unde e posibil orice. Numai teatrul poetic deschide drumul spre acea Zonă misterioasă unde, mărturiseşte Botond Nagy, "Experimentez cu extreme, cu contradicţii, apoi le potrivesc laolaltă, pentru a vedea dacă sunt în stare să crească împreună. Din aceste contradicţii apare un colaj. Dacă colajul are o logică, e minunat. Dacă nu, continui căutarea. Încerc să provoc cu bună ştiinţă, pentru a putea da peste ceva care să mă surprindă şi pe mine."
1 2 3 4 5 6 ... > >>